1. Haberler
  2. Eğitim
  3. BAKAN TEKİN, ÖZEL ÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİNDE YAPILAN DEĞİŞİKLİĞİ DEĞERLENDİRDİ

BAKAN TEKİN, ÖZEL ÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİNDE YAPILAN DEĞİŞİKLİĞİ DEĞERLENDİRDİ

featured

Bakan Tekin, sektör temsilcileri ile yaptıkları görüşmeler sonrasında tespit edilen sorunların çözümü için Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği’nde değişiklik yapma gereği hissettiklerini ifade etti.
Bakan Tekin, yeni düzenlemeyle veliler ile özel öğretim kurumları arasında anlaşmazlık konusu olan eğitim öğretim ücretleri artışında geçmişe dönüldüğünü söyledi. Tekin, özel okulların başlangıç sınıflarındaki ücretlerin serbest belirlendiğini, ara sınıflardaki nakillerde bir önceki yıl ilan edilen ücretin baz alınacağını, bir üst öğrenime geçen öğrencilerde ise bir önceki yıla ait sözleşme miktarının üzerine TEFE+ TÜFE \2 + 5 şeklinde artış yapılabileceğini kaydetti.
Kayıtta yaşanan problemlerin giderilmesi için de önlemler alındığına işaret eden Tekin, “Yönetmelik kapsamında çözüme kavuşturduğumuz bir diğer konu özel okullar ve kurslardaki kontenjan, çalışma takvimi, çalışma saati, öğrenci ve kursiyer kayıt işlemlerinde yaşanan problemler oldu. Ayrıca, pedagojik açıdan sorunlu bir alan olarak bilinen kayıt ve nakil işlemlerinde okulların zekâ testi ve benzeri uygulamaların sonuçlarına göre öğrenci seçme uygulaması da bundan böyle yapılamayacak.” dedi.
5 yıllığına geçici nakil
“Depreme karşı sağlam ve dayanıklı bina bulmak güç. Depremden etkilenen okulların ve bu okullarda öğrenim gören öğrencilerin mağduriyetini gidermek amacıyla aynı kurucuya ait birden fazla okulun aynı binada açılabilmesi ile depreme karşı sağlam ve dayanıklı olmadığı tespit edilen özel öğretim kurumlarının 5 yıl süreyle geçici nakil yapabilmelerine olanak sağladık. Bu madde kapsamında geçici nakil yapacak kurumlar 5 yıl süre ile  toplamda 1 + 1 yıl yani iki yıl geçici nakil yapabilir. Yapılan düzenlemeler ile öğrenciler daha güvenli ortamlarda eğitim alacaklar.”
12 bin özel okulda 170 bin öğretmen
Bakan Tekin, “Yönetmelikteki düzenlemeyle çok önemli önlemler aldık” diyerek şöyle devam etti: “Bu düzenlemeye bağlı olarak izinsiz faaliyet gösteren yerler ve buralarda çalışan eğitimci niteliğinden uzak kişilerin öğrencilerle irtibat kurmasına fırsat vermeyeceğiz. Bakanlığımız bünyesindeki özel kurumlar, öğrencilerimiz için güvenli ortamlar sunarken buralarda görev yapan öğretmenlerimiz alanında uzman, pedagojik açıdan gerekli tüm yeterliliklere sahip kişilerdir. Bakanlığımıza bağlı olarak faaliyet gösteren yaklaşık 12 bin özel okulda 170 bini öğretmen olmak üzere 200 bini aşkın personelimiz görev yapıyor. Bu eğitim kurumlarımız kamudan önemli bir yük aldıkları gibi öğrencilerimiz için de bir takım imkân ve fırsatlar ortaya koyuyorlar.”
Depremzedelere kapı açtılar
“Özel okullarımız deprem sürecinde de fedakârlıklar yaparak çok sayıda deprem mağduru öğrencimize ücretsiz eğitim imkânı sundular. Bu zor süreçte gerekli hassasiyet ve özveriyi gösteren tüm özel okul yönetici ve sahiplerinin çalışmalarını takdirle karşılıyoruz. Şüphesiz bu özverili çalışmaların en önemli unsuru özel okullarda görev yapan öğretmenlerimizdir. Bu öğretmenlerimiz Türk millî eğitiminin gelişmesinde önemli yer tutuyorlar.”

HABER KANALIMIZ İÇİN https://t.me/egitimge

Tüm gelişmelere kanalımızdan ulaşabilir ve özgün içerikleri indirebilirsiniz.

TELEGRAM KANALIMIZ @egitimge

EĞİTİMDE BİR İMGEYİZ.

İnstagram
https://instagram.com/egitimge__?igshid=YmMyMTA2M2Y=

Twitter
https://twitter.com/egitimge?s=09

Web Sitesi
www.egitimge.com

BAKAN TEKİN, ÖZEL ÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİNDE YAPILAN DEĞİŞİKLİĞİ DEĞERLENDİRDİ
Yorum Yap

Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Eğitimge ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!