2022 Yılında Tahliye Tatbikatı Eş Zamanlı Yapılacak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Eğitm Bakanlığı 2022 yılında yapılacak personel tahliye tabikatlarının tüm ülkede aynı gün ve aynı saatte yapılması konusunda resmi yazı gönderdi.

Bakanlıgımız tasra teskilatı okul ve kurumlarında, Ilgi’de kayıtlı Genelge geregince, 2022 yılı 01-07 Mart Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında “Tahliye Tatbikatı” yapılması planlanmaktadır. Tahliye tatbikatında derslik ve diger alanların planlı bir sekilde bosaltılması ve önceden belirlenen toplanma alanlarında izdihama yol açılmadan toplanılması saglanacaktır.

Okul ve kurumlarımızda tatbikatların güvenli bir biçimde gerçeklestirilmesi için alınan/alınacak tedbirler ve senaryo geregi gerekli güvenlik uygulamaları hakkında personel ve ögrencilere egitimler verilmesi gerekmektedir.

Içisleri Bakanlıgı Afet ve Acil Durum Yönetimi Baskanlıgı (AFAD) tarafından 2022 yılı “Afet Tatbikat Yılı” olarak belirlendiginden, okul ve kurumlarımızda bu yıl içerisinde yapılacak tatbikatların ülke genelinde es zamanlı yapılmasının toplumda afet farkındalık bilincini arttıracagı düsünülmektedir.

Okullarda tahliye tatbikatının AFAD koordinesinde, ülke genelinde bu yıl 04.03.2022 tarihinde ve saat 10:00’da es zamanlı yapılmasının uygun olacagı degerlendirilmektedir. Tatbikat süresince, Bakanlıgımız Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi ile Il Millî Egitim Müdürlükleri Afet ve Acil Durum Irtibat Merkezlerinin hafta boyunca faaliyette olması saglanacaktır.

01-07 Mart Deprem Haftasında yapılacak “Tahliye Tatbikatı” etkinlikleri düzenlenirken; il sivil savunma uzman/amirleri, isyeri saglık ve güvenlik birimi koordinatörleri, is saglıgı ve güvenligi büroları uzmanları, il millî egitim bakanlıgı arama ve kurtarma birimi ekipleri (MEB AKUB Ekipleri), il afet ve acil durum müdürlükleri, il saglık müdürlükleri, belediye baskanlıkları (itfaiye dairesi baskanlıgı/itfaiye müdürlügü/itfaiye amirligi) ile is birligi saglanacaktır.

Tahliye tatbikatlarının, il/ilçe millî egitim müdürlügü ile okul/kurum isveren/isverenvekili koordinesinde zamanında yapılması, il/ilçe millî egitim müdürlügü tatbikat raporlarının (özel durumlar, görülen aksaklıklar, iyi örnekler ve Bakanlıga iletilmesinde önemli görülen diger hususlara yer verilecek sekilde) en geç 07.03.2022 tarihine kadar resmî yazı ile Bakanlıgımıza iletilmesi, ayrıca okul raporlarının MEBBIS ISGB Modülü’ne aynı tarihe kadar girilmesi gerekmektedir. Herhangi bir aksamaya mahal verilmeden bütün tarafların isbirligi ve iletisimini geregine göre tesis ederek, ögrencilerimizin saglık ve güvenliginin en üst seviyede korunması, okul ve kurumlarımızın
olası afet ve acil durumlara önceden hazırlıklı olması bakımından sürecin hassasiyetle yürütülmesi önemli görülmektedir.

Sivil Savunma Kulübü dosyaları için tıklayınız.

2022 Yılında Tahliye Tatbikatı Eş Zamanlı Yapılacak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Eğitimge ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!