EBA, Yenilenen Arayüzüyle Zenginleşerek Güçleniyor

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2023-2024 eğitim öğretim yılı mesleki çalışma döneminin başlaması dolayısıyla öğretmenlere hitabında EBA’yı zenginleştirme çalışmaları yapıldığına işaret ederek “EBA, öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin yeniden başucu kaynağı haline dönüşecek.” ifadelerini kullanmıştı.

 

Bu yöndeki çalışmalarda sona yaklaşıldı. Eğitimde dijital dönüşüm çerçevesinde EBA, Bakanlığa bağlı tüm genel müdürlüklere ait eğitsel içerik portallerini de bünyesine katarak tüm platformları tek kanalda topladı. Kolay erişim fırsatı sağlayan bu adımla EBA, tek başvuru kaynağı oldu.

 

Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü, Temel Eğitim Genel Müdürlüğü, Meslekî Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ile Orta Öğretim Genel Müdürlüğü tarafından daha güçlü bir şekilde EBA için yeni içerikler hazırlanırken diğer yandan geçmişin birikimi zengin çalışmalar da arşiv olarak tüm EBA kullanıcılarının hizmetine sunuluyor.

 

AR-GE ve Ekosistem Dairesi, kullanıcı deneyimi geliştirme amacı ile çalışmalara başladı. Son kullanıcıların EBA deneyimlerini kolaylaştırmak için çalışmalar devam ediyor.

 

Ayrıca il ölçme ve değerlendirme merkezleri ile farklı birimler de EBA üzerinden izleme sınavı, destekleme ve yetiştirme kurs sınavı yapabiliyor.

 

“EBA Arşiv”de neler var?

Günümüze kadar çeşitli alanlarda değişik başlıklarla hazırlanan içerikler, erişimi daha kolay bir şekilde tasnif edilerek EBA portalinde arşivlendi. Hem eğitimcilerin hem öğrencilerin hem de ilgi duyan her kesimden kullanıcının rahatça ulaşabileceği bu arşiv oldukça zengin içeriklere sahip. Bakanlığımızın bu kararı, eğitimdeki kaliteyi yükselterek bilgiye erişimi daha kolay hâle  getiriyor.

Peki, bu arşivde neler görebiliriz? Arşiv içinde çeşitli sesli kitaplar, pdf kitaplar, ders sunumları, çeşitli içerikli videolar, etkinlik ve çalışma kitapları, etkileşimli kitaplar etkileşimli uygulamalar, kısa bilgi notları içeren infografikler ve soru havuzları yer alıyor.

 

Genel müdürlüklerden gelen toplam 2 bin 529 adet içerik, kısa sürede EBA’da gerekli tasnifle farklı başlıklarda yayına sunuldu. Bu kapsamda yapılan çalışmalara dair içerik sayıları şöyle:

 

Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü, 220 içeriğin tamamını; Ölçme ve Değerlendirme Genel Müdürlüğü, 103 kitabından 5’ini; Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü, 693 kitabın tamamını ve güzel sanatlar lisesine ait 148 kitabın tamamını; Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü, 449 içeriğin tamamını; Temel Eğitim Genel Müdürlüğü 186 kitabın tamamını, 249 etkileşimli içeriğin 127’sini, 53 sesli kitabın ve 270 videonun tamamını; Din Öğretimi Genel Müdürlüğü, 573 ders sunumunun 47’sini, 684 soru havuzunun 331’ini EBA’ya taşıdı.

Exit mobile version