MEB’den İkili Eğitim Yapan Okullara Ders Saati Ayarı: 30 Dakikaya Kadar Düşürülebilecek
Millî Eğitim Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine gönderilen resmi yazıya göre, 2026-2027 eğitim öğretim yılında ikili eğitim yapan resmî ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında ders süreleri valiliklerce yapılan planlamalar çerçevesinde 30 dakikaya kadar düşürebilecek.
Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından 81 il valiliğine “İkili Eğitimde Ders Saati Süreleri” konulu resmi bir yazısı gönderildi. Bakan Yusuf Tekin imzasıyla yayımlanan yazıda, 2026-2027 eğitim ve öğretim yılında yık-yap veya güçlendirme kapsamına alınarak başka bir okulun binasına taşınan ya da öğrenci yoğunluğu bulunan okullardaki sürece dikkat çekildi.
Mevcut yönetmeliklerde ortaöğretim ve ilköğretim kurumlarında bir ders saati süresinin normal şartlarda 40 dakika olarak belirlendiği hatırlatılan yazıda, olağanüstü durumlar ve fiziki yetersizlikler göz önünde bulunduruldu. Bu kapsamda; öğrenci yoğunluğu yaşayan ve ikili eğitim yapmak zorunda kalan resmî ilköğretim ile ortaöğretim kurumlarında, valilikler koordinesinde yeni bir planlama yapılabilecek. 
Alınan karar doğrultusunda, söz konusu okullarda 40 dakika olan standart ders saati süresi, valiliklerce yapılacak planlamalar çerçevesinde 30 dakikaya kadar indirilerek uygulanabilecek.
