ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURULARI BAŞLADI
* Kimler Başvurabilir? Ön lisans ve lisans mezunları ücretli öğretmenlik için başvuruda bulunabilmektedir.
* Başvuru Yeri: Adaylar başvurularını E-devlet üzerinden ders karşılığı öğretmen görevlendirme ekranından yapabilmektedir.
* KPSS Şartı: AGS ya da KPSS puanı şart olmayıp, puan sadece adayları öncelikli kılmaktadır.
* Hizmet Puanı: MEB’e atama durumunda çalışılan yıllar sayılmakta ve hizmet puanı getirisi de olmaktadır.
* Ek Ders Ücreti: Temmuz-Aralık 2026 dönemi itibarıyla 1 saat ek ders ücreti 189,69 TL’dir. Kanun gereği girilen her 2 saat derse karşılık 1 saat ilave ek ders ücreti ödenmektedir.
* Ücret Hesaplaması ve Kesintiler: Ücretli öğretmenler yalnızca fiilen girdikleri derslerin ücretini alırken, resmî tatil, idari izin ve ders yapılmayan diğer günlerde ücret kesintisi uygulanmaktadır. Ayrıca nöbet ve planlama gibi görevler ek ödeme getirmemektedir.

* Sınav Görev Durumları: Ücretli öğretmenler ÖSYM sınavlarında (ÖSYM GİS üzerinden) görev alabilirken, MEB sınavlarında görev alamamaktadır. Anadolu Üniversitesi sınavlarında ise genel olarak görev alınamazken, bazı illerde ihtiyaca göre zaman zaman görev verilebilmektedir.
